Urheilufysioterapia

Meille voit tulla fysioterapiaan myös ilman lääkärin lähetettä.

Urheilufysioterapeutti on urheiluvammojen kuntoutuksen, lihashuollon ja urheiluvammojen ennaltaehkäisyn asiantuntija.

Meillä urheiluvamman kuntoutuksessa fysioterapia ohjelmoidaan harjoitusohjelmaasi ja terapeuttiset harjoitteitteet valitaan harjoittamasi urheilulaji huomioiden, jotta terapia täysipainoisesti tukee harjoitteluasi. Vamman taustalla olevat biomekaaniset tekijät huomioidaan kuntoutumisessa, jotta vamma ei uusiutuisi. Urheiluharjoittelun tavoin terapeuttinen harjoittelu on tavoitteellista, säännöllistä, pitkäjänteistä sekä nousujohteista, jotta lopulta vammautunut alue kestää tavoitteellisen urheilun kudoksille asettamat vaatimukset.

Lajisuorituksen kannalta riittävän voimakkailla tukilihaksilla yhdistettyinä suorittajalihaksiin, joiden voima- ja lihaskestävyysominaisuudet ovat hyvät, saadaan aikaan hyvä suoritustekniikka ja suorituskyky.

Lihastasapainokartoitus on väline urheiluvammojen yksilölliseen ennaltaehkäisyyn. Kartoituksessa selvitetään ryhdin ja liikeryhdin hallintaa, tukilihasten aktivoitumista sekä mitataan tärkeiden liikeketjujen nivelliikkuvuudet. Tämän perusteella luomme yksilölliset harjoitusohjeet, joiden tavoitteena on optimaalinen liikeryhti suorituksen aikana, jotta voimaa ei "vuoda" liikeketjussa epäedullisiin suuntiin. Kartoitus kannattaa tehdä, jo ennen kuin vammaudut!